roshdravan
علم روانشناسی تربیتی
لجبازی کودک
ن : m.rahimi ت : چهار شنبه 12 آذر 1393 ز : 15:39 | +

 تعامل صحيح بين رفتار هاي والدين و تقاضاهاي كودك موجب ايجاد يك رابطه سالم و صميمي بين طرفين ميشود. فقط كافيست كه از موارد تنش زا  دوري كرده و با آگاهي  شيوه مناسبي را در  برخورد با كودكان اتخاذ نمود. چرا كه اگر انتظارات والدين از كودكان منطقي باشد و وظايف ساده و آساني براي آنان تعيين كنند، آنها نيز همكاري مي كنند و رفتاري مطلوب نشان مي دهند.نبايد از كودكان بخواهيم كه هرآنچه ما مي گوئيم انجام دهند. كودكان در سنين 2 تا 7 سال دوست دارند خلجبازي آنان علل متفاوتي دارد. اول اينكه گاهي كودكان درخواستي دارند و والدين آنها را مجبور به انجام عملي برخلاف ميلشان مي كنند و اجازه انتخاب آزاد را به او نميدهند. دوم اينكه گاهي توجه زياد والدين به رفتارهاي نامناسب كودكان موجب مي شود كه اينگونه رفتارهاي ناپسند به طور ناخود اگاه در آنان تقويت شود. براي مثال خنديدن به حرف هاي زشت كودك و تعريف كردن آن برا ي ديگران در حضور كودك. سوم اينكه عدم ثبات رفتاري والدين در مقابل كودكان در موقعيت هاي يكسان موجب بروز لجبازي بيشتري ميشود. به فرض يك روز درخواست او را نمي پذيريد و روز بعد كودك با سروصداي زياد ، گريه ، قشقرق شما را مجاب ميكند تا تقاضايش را بپذيريد كه اين موجب لجبازي و مداومت جرو بحث نمودن كودك در دفعات بعدي براي رسيدن به خواسته هاي خود است.در آخر اينكه گاهي حسادت در ميان كودكان موجب برانگيخته شدن حس لجبازي در آنان ميشود كه والدين ميبايست راهكارهاي مناسب را در نظر بگيرد



:: برچسب‌ها: لجبازی, کودک لجباز,
ادامه ی مطلب
.:: ::.


تحریک حس کنجکاوی کودک
ن : m.rahimi ت : چهار شنبه 16 مهر 1393 ز : 13:31 | +

  كودكان به طور طبيعي كنجكاو هستند، زيرا هرچه در اين دنيا مي بينند براي آنها جالب و تازه است: خواه يك مورچه باشد كه خرده ناني را كه چند برابر خودش است به سمت لانه مي كشد، يا حلزوني باشد كه در گوشه يك پياده روي باران زده به راه خود ادامه مي دهد.

 

 

البته اين حس كنجكاوي طبيعي كودك شما، در صورتي كه با يكي از كارهاي فوري شما (مثلا رساندن كودك به مهدكودك در اول صبح براي اينكه به موقع در محل كارتان حاضر شويد) همزمان شود، ممكن است حواس شما را از كارهاي اصلي تان غافل كند؛ علاوه بر اين شايد توجه به اين نكته كه در دنياي كودك، راه رفتن يك حلزون از كارهاي شما مهمتر است، برايتان چندان خوشايند نباشد! در اينجا چند راه براي بهره بردن از كنجكاوي كودك و تبديل كردن آن به يك تفريح شاد و هيجان انگيز، ارائه شده است:

 341 با این روش ها حس کنجکاوی را در کودک زیاد کنید



:: برچسب‌ها: کودک کنجکاو,
ادامه ی مطلب
.:: ::.


کودکان کنجکاو
ن : m.rahimi ت : چهار شنبه 16 مهر 1393 ز : 13:9 | +

 

با کودک کنجکاو چگونه رفتار کنیم؟

 

کودک کنجکاو,روانشناسی,روانشناسی کودکان

 

سوال کردن یکی از قوی ترین ابزارهای تفکر عاقلانه و منطقی است، بنابراین با توجه به نقش بنیادی تفکر می توان دریافت، سوال کردن در هر زمینه ای شاه کلید موفقیت، خوشبختی و سعادت انسان است.

 

در اهمیت پرسشگری، ارسطو معتقد است چون یکی از پایه های عقلانیت، پرسشگری است، پس انسان به اندازه ای که پرسش، نقد و شک می کند خردمند است. کارکرد اساسی سوال کردن تا حدی است که یکی از ویژگی های انسان از همان نوزادی، حس کنجکاوی و پرسش است اما به جای رشد و تقویت آن، این حس عمیق و روشنگرانه به دلیل تربیت نادرست، بی حوصلگی و نداشتن حس مسوولیت در مقابل فرزندان از همان کودکی سرکوب می شود.

 



:: برچسب‌ها: کودک کنجکاو،کنجکاوی کودکان,
ادامه ی مطلب
.:: ::.


رابطه ی تغذیه بارشدذهنی واعتمادبه نفس کودکان
ن : m.rahimi ت : سه شنبه 15 مهر 1393 ز : 17:26 | +

  

رابطه ی تغذیه و اعتماد به نفس در کودکان

 

 

آیا می دانید تغذیه تاثیر بسیار مهمی در اعتماد به نفس کودکان دارد ؟

 

یک متخصص تغذیه گفت: سوءتغذیه موجب بروز اختلالات رفتاری، افزایش ابتلا به عفونت‌ها، از دست دادن اعتماد به نفس و انزواطلبی در كودكان می‌شود.


وی گفت:كمبودهای تغذیه‌ای در كودكان از رشد بالقوه آنها جلوگیری می‌كند.


كمبود‌های تغذیه‌ای موجب كاهش سرعت رشد جسمی، لطمه دیدن نمو بدنی، و كم شدن توانمندی ذهنی كودك می‌شود. هنوز گروهی از كودكان ایرانی از كوتاهی قد، لاغری و ضعف رنج می‌برند.


ایشان افزود: اغلب این كمبودهای تغذیه‌ای، بیش از اینكه با نداشتن امكان تهیه غذا مربوط باشند، با بی اطلاعی از ارزش تغذیه‌ای مواد غذایی مختلف مرتبط هستند.


از پیامدهای دریافت ناكافی غذا می‌توان به كارآیی جسمی و ذهنی پائین، كه به افت تحصیلی و ضعف جسمی منجر می‌شود، كافی نبودن سلامت استخوان‌ها كه گاه به بدشكلی اندام و اغلب به كوتاهی قد می‌انجامد، كندی بهبود جراحات، زود به زود بیمار شدن و خیلی دیر بهبودی یافتن از بیماری‌ها، نامرتبی دوران ماهانه در دختران، بی حس و حالی، از حال رفتن، خواب آلودگی اشاره كرد.


وی اضافه كرد: افزایش بروز اختلالات سلامت، افزایش ابتلا به عفونت‌ها، افزایش مرگ و میر، خستگی، بی‌حالی، بی‌تفاوتی، اختلالات شنوایی و بینایی، كاهش ضریب هوشی و اختلالات رفتاری، از دست دادن اعتماد به نفس، انزواطلبی، كاهش مهارت فنی، كاهش موفقیت تحصیلی و همچنین ضعف در كسب مهارت‌های شغلی آینده، ‌كاهش ظرفیت كاری و كاهش درآمد جامعه در آینده، افزایش هزینه مراقبت‌های بهداشتی از دیگر عوارض كمبود‌ تغذیه در كودكان است.

 

 

منبع : farsnews.com

 

  


.:: ::.


ن : m.rahimi ت : سه شنبه 15 مهر 1393 ز : 17:17 | +

 

چگونه کودکی اجتماعی تربیت کنیم؟

چگونه کودکی اجتماعی تربیت کنیم؟
پدر و مادر وظیفه تربیتی را به عهده دارند و باید به تدریج فرزندان خود را با زندگی اجتماعی آشنا سازند تا آن‌ها بتوانند در مراحل حساس و خطیر با دیگران جوشیده، با دشواری‌ها و ناهمواری‌های اجتماعی سازگار باشند.
 



:: برچسب‌ها: منبع : mehrnews, com,
ادامه ی مطلب
.:: ::.


کودک شاداب من
ن : m.rahimi ت : سه شنبه 15 مهر 1393 ز : 17:6 | +

 

  چگونه کودکی شاد تربیت کنیم؟  
  ساعت ٥:۳٩ ‎ب.ظ روز شنبه ٧ بهمن ۱۳٩۱   کلمات کلیدی: تربیت فرزند ،کودک ،شادی  
 
بگویید که دوستش دارید: این جمله باید اولین چیزی باشد که کودکتان صبح ها ، پس از بیدار شدن از خواب می شنوند و نیز آخرین جمله ای باشد که پس از شنیدن آن به خواب می رود . موقع دعوا و مشاجره و هر زمانی که انتظارش را ندارند بگویید که دوستش دارید .

باشگاه خبرنگاران: کارشناسان کودک معتقدند ژن هایی که کودکان هنگام تولد به ارث می برند بر قدرت شاد بودن آنها تأثیر می گذارد.
 
1-به کودکتان عشق بورزید :

اولین راز پرورش کودکی شاد تمجید از اوست . عشق مطلق والدین مهمترین عامل در شادی کودکان است. وقتی کودکان بزرگ می شوند دانستن اینکه علایق ، عقاید ، خصوصیات و استعداد هایشان با ارزش تلقی می شود پایه گذار شادی سالهای بعدی زندگی شان خواهد بود . البته پذیرش کودک به معنای چشم پوشی همیشگی از خطاهایش نیست . یاد بگیرد که عملکرد کودک را نقد کنید نه شخصیت اورا . همچنین آنچه را که از کودک می خواهید به او بگویید نه آنچه را که نمی خواهید



:: برچسب‌ها: کودک شاداب،کودک شاد,
ادامه ی مطلب
.:: ::.


کودک موفق من
ن : m.rahimi ت : سه شنبه 15 مهر 1393 ز : 17:2 | +

 

دانستنی های والدین ، روش تربیت و پرورش کودکان موفق

در ۲۹, مرداد ۱۳۹۲ توسط

تربیت کودک موفق

لازم نیست کارشناس مسایل کودک باشید تا کودک موفق تربیت کنید. برای اینکه کودک از همان ابتدای کودکی موفقیت را تجربه کند والدین باید به او: عشق و توجه بدهند و نیازهای کودک را بشناسند و در جهت برطرف کردن آنها تلاش کنند. برای اینکه کودک شما نیز با استعداد و سالم رشد کند، ۶ مورد زیر را رعایت کنید.

 

۱٫ نشان دادن عشق و علاقه
کودکان به عشق نیاز دارند. حمایت احساسی شما به کودک به او احساس امنیت برای کشف دنیا را می دهد. تحقیقات نشان داده اند توجه و عشق والدین در سال های اولیه زندگی کودک در رشد فکری، روحی و فیزیکی او تاثیر بسیاری دارد. عشق باعث رشد مغز کودک می شود.

اما چگونه باید عشق خود را نشان داد؟ بغل کردن، بوسیدن، لبخند، گوش کردن، شجاعت دادن و بازی کردن با کودک همه نشانه های علاقه به کودک هستند که می توانید انجام دهید. هنگامی که گریه می کند – مخصوصا زیر شش ماه – سریع به او رسیدگی کنید.

هنگامی که کودک غمگین یا خیلی شاد است، با توجه زیاد می توانید رابطه احساسی عمیقی با او برقرار کنید



:: برچسب‌ها: کودکان موفق,
ادامه ی مطلب
.:: ::.


صفحه قبل 1 2 صفحه بعد

Powered By LOXBLOG.COM Copyright © by koodakekamel
This Template By Theme-Designer.Com